Wepixel

14 modalități simple de a alege domeniul perfect

Nu încape îndoială că în ziua de azi e foarte greu să vii cu un nume bun pentru viitorul tău domeniu. Există atât de multe website-uri și sunt, de asemenea,  niște profitori nemiloși ce cumpără cele mai bune TLD-uri (Top Level Domain) în speranța că le vor vinde mai târziu pentru profit.

Din fericire există câteva modalități ce te vor ajuta să alegi numele domeniului tău într-un mod puțin mai ușor. Încă vei mai avea nevoie să-ți folosești creierul un pic, dar măcar prin folosirea a cel puțin uneia dintre modalități, vei reduce cantitatea de frustrare posibil cauzată.

 1. LEAN DOMAIN SEARCH
  Scrie un singur cuvânt cheie iar Lean Domain Search  îți va genera instant o listă uriașă de potențiale nume pentru domeniul tău și de asemenea te asigură că acele nume sunt încă valabile. Rapid și de calitate.
 2. KNOWEM
  Recent m-am documentat pentru un start-up al unui brand anume, unde am simțit că este o posibilitate ca numele domeniului pe care l-au ales (sau o versiune asemănătoare a acestuia) să fi fost deja luat. După cum poate știi, să folosești un nume deja ales poate să-ți aducă probleme și va diminua din puterea și renumele brand-ului tău. Knowem este o modalitate grozavă de a vedea dacă numele domeniului tău e luat sau apropriat de un alt brand sau un business.
 3. NAMEMESH
  NameMesh îți permite să introduci simple cuvinte cheie sau o listă de cuvinte.  Odată ce pui cuvintele, se va genera o listă de sugestii sortată după anumite categorii – common, new, short, fun, extra, similar, SEO, și mix – de unde poți să alegi numele, sau măcar să-ți vină o idee nouă. Cea mai importantă categorie e “similar” deoarece aceasta îți împarte cuvintele cheie și le găsește sinonime pe care le-ai putea folosi.
 4. BUST A NAME
  Nu e la fel de intuitiv ca NameMesh, dar Bust A Name îți permite să introduci cuvinte și apoi îți găsește nume ce s-ar putea să fie valabile. Imaginează-ți că ai un serviciu de livrări de spaghete în Houston. Ai putea să introduci aceiași termeni pe care i-ai introduce când cauți pe Google (livrări spaghete Houston) și Bust A Name îți va sugera ce nume crede că ți s-ar potrivi.
 5. DOT-O-MATOR
  Dot-o-mator este o unealtă foarte simplă care ia prefixe și sufixe și le unește în cuvinte noi. Ceea ce-l face diferit este faptul că poți folosi liste prestabilite pentru ambele părți ce îți va crea numele domeniului.
 6. WEB 2.0 NAME GENERATOR
  Dacă te simți și mai leneș și crezi că până și Dot-o-mator necesită prea mult efort și muncă, Web 2.0 Name Generator (de la aceiași oameni care au făcut Dot-o-mator) este răspunsul tuturor problemelor tale. Pur și simplu dai click pe un buton până vezi un nume căruia nu îi poți rezista.
 7. WORDOID
  Conceptul Wordoid e similar cu cel al Web 2.0 Name Generator, dar poți să-l folosești nu numai în engleză, dar și spaniolă, franceză, italiană și germană).
 8. NAMESTATION
  Namestation a venit cu ideea să susțină concursuri de numit domenii. Sună puțin ciudat, dar deja mai mult de 5,500 de business-uri au folosit concursurile astea pentru a obține sugestii de nume. Singura problemă e că trebuie să-ți creezi un cont, dar e singurul site din lista asta care îți cere acest lucru.
 9. INSTANT DOMAIN SEARCH
  Dacă nu ai răbdare  și vrei un rezultat imediat, Instant Domain Search este generatorul perfect pentru tine. Începi să scrii și vezi rezultate aproape imediat.
 10. IMPOSSIBILITY
  Impossibility este destul de distractiv, ușor de folosit și rapid. Alegi o categorie pentru prefix sau sufix  (după numărul de litere, dacă e verb, adjectiv sau substantiv etc), apoi introduci un cuvânt cheie și apeși pe buton.
 11. NAMEBOY
  NameBoy e un pic neobișnuit în sensul că o să încerce să-ți găsească rime la cuvintele cheie propuse de tine.
 12. DOMIZE
  Dacă te simți un pic paranoic despre faptul că cineva ar putea să-ți fure brilianta idee înainte ca tu să termini de căutat, Domize operează într-un mediu criptat, însemnând că (probabil) nimeni nu va vedea ce nume folosești. Înafară de asta seamănă cu Instant Domain Search.
 13. NAMETUMBLER
  Pur și simplu introduci o listă de cuvinte cheie separate de virgule și apeși pe buton. NameTumbler le va procesa și îți va arăta sugestiile  în timp ce verifică dacă sunt disponibile.
 14. PANABEE
  Panabee este rapid și interesant, dar generează o listă imensă de nume (care față de NameMesh nu e sortată logic) și e posibil să ți se pară dificil să treci prin toate sugestiile. Sub fiecare sugestie, Panabee  îți spune ce metodă s-a folosit pentru crearea acesteia.

  (Source)

Wepixel

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed

} /* ]]> */