Wepixel

Card Layouts

Când eram mic înnebunit după aparatele Polaroid: să fii capabil să faci și să vezi o fotografie – aproape- imediat, mi se părea fantastic. Cu aparatele ”normale„ trebuia să aștepți până terminai tot filmul apoi trebuia să te duci să ți le developezi și mai apoi trebuia să aștepți aproape o săptămână până să le vezi.  Deci, de multe ori, până ce ajungeai să vezi pozele deveneai un pic mai distant față de ele. Pe lângă faptul că aparatele Polaroid te lăsau să vezi pozele pe loc, formatul clasic includea și o ramă albă cu puțin mai mult spațiu jos unde puteai să scrii ceva: data, unde ai fost, cu cine erai, ce făceai – orice voiai să spui despre fotografie sau moment.

…formatul clasic includea și o ramă albă cu puțin mai mult spațiu jos unde puteai să scrii ceva… Sună familiar?

Sună familiar? Influiența Polaroid-ului poate fi văzut în postările de pe Facebook, Instagram, Twitter și, normal, pe Pinterest. Acesta, la rândul său, a avut un efect indirect asupra asupra creării unui design pentru un site în general. Este un model de interfață cu care utilizatorii s-au obișnuit datorită social media. Se bazează pe o grilă, dar elementele sunt compartimentate în așa fel încât să se simtă ca entități diferite. (Mai degrabă ca o grămadă de fotografii Polaroid fixate pe un perete.)

Separarea este adesea realizată prin utilizarea de umbre, ceea ce dă iluzia de adâncime, sau o diferență ușoară de culoare. Este o alegere populară pentru site-urile de știri, magazine sites și bloguri, toate acestea prezentându-se utilizatorului cu “instantanee” de povești pe care le pot alege apoi să facă clic pentru a citi mai multe. De asemenea, este popular și pentru portofoliile sale deoarece permite o mulțime de conținut diferit care urmează să fie prezentate simultan, dar în mod clar.

Unii designeri folosesc asimetriea pentru a crea un efect unic, unii put spațiu între carduri, alții nu pun deloc. Cele mai multe card layout-uri folosesc imagini, dar există câteva care folosesc doar text, cel puțin pe unele dintre “carduri”. Unele au imaginea și textul vizibil pe “față“, altele afișază textul numai la interacțiune.

 

AIGA

 

 

CSSDSGN

AWWWARDS

SHOPIFY THEMES

WORDPRESS.COM THEMES

POLAROID

CASUAL START

RIGHTMOVE

UXPIN

WE OCCUPY

UI8

OUR DAILY EDIT

PENGUIN

CULTER AND GROSS

EXTENDED PLAY
BERTUS GERSSEN

ROGER STIRK HARBOUR AND PARTNERS

RE:COLLECTION

ROSIE LEE

JULES TARDY

FACEBOOK DESIGN

HELLOFRESH BLOG

DESIGNBOOM

IT’S NICE THAT

EXCELSIORAMA

HANDSOME FRANK

BEHANCE

DRIBBBLE

THE VINYL FACTORY

CINEWORD

 

(Source)

 

Wepixel

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed

} /* ]]> */