Wepixel

Cum să-ți îmbunătățești skill-urile în design

Design-ul, prin natura sa, este făcut ca să fie judecat. O facem în fiecare zi – fie că e creația noastră sau a altcuiva. Când ne uităm la un lucru, ne uităm și ne formăm o opinie (pozitivă sau negativă).

Deci, aceștia dintre noi care lucrează în domeniu, înțeleg că asta e parte din plan. Clienții, de asemenea, ne vor oferi opiniile lor despre ce am creat pentru ei. Treaba noastră se împarte în general în două părți:

Spune-i clientului de ce ai făcut anumite modificări la design și susține-le cu argumente credibile. De exemplu, poate unui client nu-i place poziționarea logo-ului sau a bării de căutare. Tu ai putea să-i spui că ai plasat acel lucru în locul respectiv deoarece studiile arată că mai mulți vizitatori îl vor utiliza în viitor.

___________________

Fii sigur că ai făcut tot posibilul să-i asiguri clientului tău satisfacția totală datorată și cu ajutorul muncii tale. Chiar dacă împărtășiți aceleași idei sau nu, tot trebuie să pui la bătaie tot ce ai mai bun în scopul ajutării și îndeplinirii misiunii.

Sunt anumite momente când trebuie să-i ‘impui’ anumite standarde și idei și alte momente când trebuie să te supui clientului . Dar asta e de așteptat când ai fost angajat să reprezinți brand-ul cuiva.

Oricum, în timpuri mai noi, designerii au fost supuși unui alt tip de criticism: unul la care s-au îngajat în mod voluntar.

EXPUNEREA MUNCII TALE ÎN COMUNITATEA DESIGNERILOR

Înafară de feedback-ul normal al clienților, există și site-uri de review-uri. Mulți designeri aleg să-și publice munca pe site-uri cum ar fi Behance sau Awwwards – locuri unde comunitatea ( și un juriu în cazul Awwwards) pot să-ți ofere critică constructivă și inspirație.

Imagini pentru behance

Ambele comunități, chiar dacă sunt un pic diferite, sunt destul de populare. Behance este condus de către Adobe și este complet gratuit. Pe lângă webdesign, dispun, de asemenea, și de tipuri de media cum ar fi fotografia, arhitectura și industria fashion-ului etc. Poți să-ți încarci lucrările cu ajutorul site-ului sau direct din Photoshop CC. Membrii comunității pot vota și comenta anumitele lucrări în timp ce reprezentanții Behance creează featured galleries (galerii recomandate) pentru a prezenta cele mai bune lucrări.

Awwwards se diferă prin faptul că se focusează pe website-uri și cer bani pentru submisii. După submisii, site-ul tău va fi evaluat de opt jurați și poate să fie votat, de asemenea, de membrii comunității. Dar numai membrii cu un anumit ‘status’ contează la concluderea verdictului. Dacă te descurci destul de bine, poți să fii recomandat ca “Site-ul zilei” (Site of the Day) și să ajungi în albumul lor anual.

SHARING IS CARING

Sunt destul de multe lucruri remarcabile share-uite. E greu să nu găsești inspirație când navighezi pe internet. Dacă te decizi să te alături distracției, e posibil să afli că ai avut un impact  pozitiv asupra cuiva. Chiar dacă nu câștigi ceva onoruri formale, să inspiri pe cineva e un premiu mult mai mare.

Dacă munca ta devine populară, e foarte posibil ca și cariera ta să înflorească. Behance, spre exemplu, are o zonă în care postezi job-uri. Normal, concurența e acerbă. Dar dacă persoana potrivită îți vede muncă, asta s-ar putea să-ți deschidă ușa spre multe oportunități.

POSIBILE CAPCANE?

Chiar dacă sunt o mulțime de atribute pozitive, aceste comunități nu sunt neapărat fără riscuri. S-ar putea să nu iei comentariile negative sau rating-urile foarte bine.

Rating-urile negative sunt greu de luat. Pentru unii, se pot resimți într-un mod devastator. Dar pe de o altă parte, poate să fie o motivație să-ți îmbunătățești skill-urile.

EXPUNE-TE

Pentru mulți, expunerea lucrărilor tale pentru review-uri poate să fie o experiență pozitivă. Cel puțin, vei avea ocazia să vezi pe unde stai față de ceilalți competitori. Asta poate să aducă la îmbunătățirea aptitudinilor tale și la un boost în carieră.

Totuși, asta nu e pentru toată lumea. Critica, fie ea constructivă și cu intenții bune, poate să fie dificil de suportat. Chiar dacă nu ești dispus să-ți expui lucrările, te încurajez să te uiți în jur la calitatea lucrărilor competitorilor din aceste comunități. Plus, e posibil să îți sporești încrederea când descoperi că ești la același nivel cu alte persoane.

Awwwards și Behance apar să fie comunități bine conduse. Poți să te simți mai încrezător când realizezi că a ta contribuție contează.

(Source)

Wepixel

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed

} /* ]]> */