Wepixel

Poate rezista web design-ul testul timpului?

Este de înțeles dacă un design de acum 20 de ani nu mai îndeplinește aștepările de azi în termeni de formă și funcționalitate. În urma urmelor tehnologia și gusturile s-au schimbat drastic de-a lungul timpului.

Și, ca designeri, evoluăm odată cu aceste schimbări. Aptitudinile noastre existente se îmbunătățesc în timp ce învățăm și altele. Noi idei ajung să le înlocuiască pe cele vechi și demodate.

Dar merită să te întrebi dacă site-urile pe care le-am creat recent vor rezista mai bine decât predecesorii acestora. Este posibil așa ceva?

ESTE WEB DESIGN-UL CICLIC?

Putem observa că, la o anumită perioadă de timp, aproape orice print design care a fost în trend în ultima jumătate a secolului 20 a revenit în atenția publicului. Print-urile ilustrate din anii 50, psihedelicul din 60, ciudatul din 70, futurismul din 80 și stilul grunge din 90 au revenit din nou la modă.

Dar cum rămâne cu design-ul? Păi, nu sunt la curent cu toate trend-urile, dar nu prea am văzut ceva ce aduce aminte de vremurile trecute. Câte odată vezi ceva din trecut, dar de obicei e în spirit ironic. Nostalgia nu mai e la fel.

Oricum web design-ul s-a bazat tot timpul pe evoluție și nu pe nostalgie. Cu toate aceste îmbunătățiri făcute în ultimul timp s-ar putea schimba foaia.

PRIVIND ÎN URMĂ LA TIMPURI MAI RECENTE

Spre deosebire de cum erau lucrurile în 90 și 2000, privind la ultimii cinci sau șase ani îmi induce o altă stare de dezgust.

În 2010 a început “WordPress Era” din cariera mea, unde am început să îl folosesc în mod regulat pentru construirea site-ului. În acele zile de a creare cu WordPress, cunoștințele mele despre cum să obții lucruri în development nu a fost destul de iscusite. In plus, software-ul nu a avut destul de multe caracteristici administrative și de dezvoltare. Așa că în mod natural, atât software-ul și eu personal ne-am îmbunătățit cu timpul. Acum, am un nivel de confort real și un proces pentru toate acestea (care, desigur, înseamnă că se va schimba complet orice minut).

  În privința design-ului, pot vedea cu siguranță că munca mea este un pic diferit acum decât era atunci. Unele dintre tehnicile mai avansate, CSS3, nu au fost utilizate pe scară largă încă. Probabil, cel mai mare lucru care lipsește din această perioadă de timp este un design receptiv.

În timp ce design-urile sunt diferite, ele arata in continuare respectabil (pentru mine, oricum). Șase ani este cu siguranță mult mai puțin timp pentru un design să se demodeze decât douăzeci. Dar eu voi fi interesat să privesc înapoi la aceste site-uri și după alți câțiva ani să văd cum rezistă.

 

PĂȘEȘTE CĂTRE VIITOR

Deci, cum se va ține web site-ul lansat astăzi de-a lungul timpului? Aș spune că, în timp ce tendințele pentru design se vor schimba, fără îndoială, ceea ce facem astăzi va rezista destul de bine.

Asta pentru că am ajuns la un moment în care lizibilitatea, accesibilitatea și aderarea la standarde sunt larg recunoscute și puse în aplicare de către designeri și dezvoltatori.

Este ușor de văzut acum că design-ul de acum 15-20 de ani, a fost, în cea mai mare parte, lipsit de acele principii, care, acum sunt păstrate constant în minte. Nu neapărat pentru că designerilor nu le păsa de acele principii, dar o mulțime de acestea pur și simplu nu le erau cunoscute la momentul respectiv. Web-ul a fost un mediu nou și cele mai bune practici nu au fost încă descoperite.

În acest fel, dacă vom crea ceva astăzi, care pune în aplicare cele mai bune practici, e o posibilitatate să avem mai puține momente jenante atunci când ne uităm din nou la portofoliile noastre din trecut.

Asta nu înseamnă că nu vom râde la culorile prost alese sau imaginea aia ciudat pusă. Lucrurile astea se vor schimba mereu cu vremurile. Pur și simplu nu va fi un site pe care-l vei regreta.

ACUM CA SĂ RĂSPUND LA ÎNTREBARE

Designerii vor continua să-și continuie evoluția tot înainte – mereu să găseasacă modalități noi și creative pentru a spune o poveste. În timp ce acest lucru este foarte important, se pare că marile schimbări vor consta în ce instrumente ne ajută la crearea unui design și ce platforme vom folosi.

Schimbarea va reprezenta noi provocări și oportunități creative pentru designeri

WordPress, de exemplu, planifică să utilizeze mai mult JavaScript în UI. Versiunea 4.3 a popularului plugin-Jetpack va utiliza React.js pentru interfața sa administrativă.

Aceste tipuri de schimbări vor reprezenta noi provocări și oportunități creative pentru designeri. Poate că asta înseamnă că design-urile noastre s-ar putea să nu arate așa demodate.

Deci, cred că am ajuns la un răspuns: Da, un portofoliu web designer poate să reziste testului timpului. Doar că nu în modul nostalgic, ciclic de print design. Tehnologia pur și simplu nu va lăsa să ne uităm la trecut foarte mult.

În schimb, ne putem uita la un site bine făcut din 2016 și să spunem că arată și funcționeaază cum ar trebui, având în vedere constrângerile tehnologice ale timpului. Asta e ceva de care ar trebui să fim mândri, indiferent cât de mulți ani trec.

 (Source)

Wepixel

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed

} /* ]]> */