Wepixel

Ridică-ți design-ul de la eșec la succes

Cu cât mai mult timp lucrezi ca designer, cu atât mai multe oportunități vei avea ca să te uiți în trecut și să spui “La ce naiba mă gândeam?”. E o parte obișnuită din evoluția ta. Cu timpul, tu și aptitudinile tale veți crește. Ca și consecință vei găsi proiecte pe care le-ai fi abordat diferit dacă ai putea.

Personal, am creat (cel puțin) câteva site-uri care erau catastrofe. Unele din astea sunt doar trendurile ce se schimbă de-a lungul timpului, dar altele erau catastrofale pentru orice eră de design. Unele din ele încă sunt online și abia aștept să dispară sau, cel puțin, să-și îmbunătățească design-ul.

Dar noi oamenii, de obicei, învățăm din trecut. Și pentru designeri, trecutul ne învață multe.

EȘECURILE POT FI BUNE PENTRU TINE

Încă de când ne naștem suntem învățați că eșecurile sunt de evitat. Unii din noi avem o fobie pentru eșec, dar, în realitate, eșecul e o parte din viața fiecăruia.

Learning to accept failure will ultimately lead you to a better place.

Dacă tot ce ai gustat până acum e doar dulcele succes, atunci nu faci bine. Ce-i drept, nimeni nu plănuiește să-și trimită proiectul către eșec, dar e un lucru bun pentru autoperfecționare.

Uită-te la motivele pentru care proiectul tău a eșuat. Uită-te la factorii ce au determinat nereușita și dă-ți seamace ai face acum diferit dacă ai avea o altă șansă.

Când te uiți în urmă, ai putea să realizezi că un client a luat o idee bună și a transformat-o într-o harababură. Sau poate tu ai făcut asta. Oricare ar fi cauza, ar trebui să fii în stare să-ți dai seama de greșeli și să înveți din ele.

Spre exemplu, dacă influiența clientului asupra design-ului e catastrofală, ai putea să-i spui de ce acele lucruri s-ar putea să distrugă toată munca depusă. Sau ai putea să lași schema aia puternnică (hidoasă) de culori în pace.

Învățatul din greșeli te va aduce, în cele din urmă, într-un loc mai bun. De acolo, mergi mai departe și încearcă să faci mai bine data viitoare.

BENEFICIILE COCENTRĂRII

De obicei îmi dau seama că design-ul creat de mine e groaznic atunci când am probleme de concentrare. E okay să iei o pauză când ai momente de genul. Poți reveni când te simți pregătit.

Du-te și fă lucruri ce nu sunt legate de muncă pentru puțin timp. Când te vei întoarce te vei simți revigorat și gata să iei de unde ai lăsat.

Normal, nu vrei să ratezi deadline-urile. Dar de obicei, calitatea e mai mult apreciată decât viteza. Un eșec în design făcut când te simți grăbit este un semn bun de a lăsa lucrurile puțin mai moale și sî faci lucrurile mai bine.

SIMPLU ESTE MAI BINE

Au fost momente când am încercat să fac ceva un pic prea perfect. Poate am luat indicațiile unui client prea literal. Sau am încercat să impresionez pe cineva cu ceva ce nu am mai făcut înainte, și, probabil, nu am fost prea confortabil cu asta.

Veți găsi, de multe ori, că o abordare mai simplă funcționează cel mai bine. Pornind de la un lucru simplu nu înseamnă că nu aveți de gând să oferiți un proiect detaliat în cele din urmă. Dimpotrivă, pornirea de la un concept simplu poate trezi procesul creativ și vă poate conduce să adăugați elemente esențiale, în punctele importante, pe măsură ce progresul unui proiect are loc.

De cele mai multe ori, un desen nu va fi imediat perfect. Există o metodă și un proces pentru a crea ceva frumos.

EXISTĂ PROIECTE PE CARE AR TREBUI SĂ LE EVIȚI

Tuturor ne place să credem că nu există lucruri pe care nu le putem face. Dar, în timp, s-ar putea să constați că există anumite proiecte care pur și simplu nu sunt o potrivite pentru tine. Privind înapoi la propriile mele ghinioane, văd un fir comun de oameni și proiecte care nu au fost deloc în interesul meu.

nu merge să potrivești un pătrat într-o gaură rotundă

Mai ales atunci când începi în domeniul designului, ai putea fi tentat să iei orice lucru care vine de-a lungul. Tu ești sărac și un pic înfometat. Încerci să construiești o reputație.

Realitatea este că încercarea de a potrivi cu un pătrat într-o gaură rotundă nu funcționează. Pe lângă asta, poți face, de fapt, mai mult rău decât bine încrederii și reputației tale.

Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să te provoci prin încercarea a ceva nou și diferit. Este mai mult o chestiune de a-ți oferi posibilitatea de a face cea mai bună muncă posibilă. Dacă ai îndoieli serioase cu privire la o persoană sau un proiect, s-ar putea fi mai bine să mergi într-o altă direcție.

TOTUL E O PARTE DIN EXPERIENȚĂ

Chiar si cei mai talentati designeri vor avea câteva proiecte care pur și simplu nu au mers la fel de bine cum ar fi sperat. Unele pot fi clasificate ca eșecuri. Ceea ce separă cele mai bune proiecte de restul este capacitatea de a primi înapoi (și să învețe din) greșelile din trecut.

“Nu există nici un substitut pentru o experiență”. Experiența este ceea ce ne permite să ne extindem orizonturile și de a îmbunătăți. Aceasta adaugă la creativitatea noastră și ne ajută să devenim cine suntem.

Eșecul poate servi atât ca un profesor important și ca o reamintire a ce face un design bun. Deci, data viitoare când nu ești mulțumit de modul în care a ieșit ceva, nu te descuraja -deși este bine să ai o perioadă scurtă de ”doliu”.

În schimb, privește-o ca pe o oportunitate de a deveni mai bun. Ia ce ai învățat și transform-o într-o experiență de viață. Asta va face următoarea ta creație mult mai ”dulce”.

(Source)

Wepixel

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed

} /* ]]> */