Wepixel

Trenduri esențiale

Nou an, noi trenduri în design. Unul dintre cele mai minunate lucruri despre web design este faptul că acesta este în continuă evoluție. Poți găsi trenduri sau chiar doar indicii despre lucrurile ce o  să vină aproape din întâmplare ca noi idei. Exemplele următoare sunt foarte interesante deoarece folosesc spațiul în moduri unice și reîntoarcerea la culori pastel.

SPAȚIUL EXAGERAT

Spațiul poate să înfrumusețeze sau să distrugă un design complet. Fie că este vorba de alb, o culoare de fundal sau text și imagini, un spațiu “gol” într-un design poate oferi volum.

Utilizarea exagerată a spațiului este una dintre acele tendințe în design care pot fi distractive, iar atunci când este folosit cum trebuie, poate fi destul de eficient în a ajuta utilizatorul să știe exact cum să se uite sau să folosească un site sau o aplicație. Spațiul deschis este o extensie a stilurilor minimaliste care sunt destul de populare de ceva timp, dar cu o singură excepție majoră: decât să folosești un contur simetric cu spațiu peste tot, aceste design-uri echilibrează imaginilie și textele într-o manieră asimetrică.

Gândește-te la asta din perspectiva utilizatorului. Vor fi atrași imediat, probabil, de partea deschisă a design-ului sau modelului, fie că ei se gândesc la asta în mod conștient sau nu. De acolo, ochiul va sări la partea mai aglomerată a design-ului. Procesul acesta de două etape captează atenția utilizatorului și aproape că le arată pe unde să se uite. Destul de ingenios, nu?

Acest act de echilibru este interesant vizual și e minunat pentru a face un impact puternic. Uită-te la exemplele de mai jos și gândește-te la spațiu în relație cu ceea ce vezi după:

CULORILE PASTEL

Culorile mai soft, mai delicate, își fac din nou simțită prezența. Chiar dacă culorile mai vii, mai puternice au fost alegerea designerilor pentru o perioadă, ei bine, lucrurile se schimbă.

Nuanțele de pastel sunt folosite cu design-uri plate în așa fel încât să le confere un pic de viață.

Ai putea crede că pastelurile ar trebui păstrate pentru fundaluri, dar nu e întotdeauna cazul. Chiar dacă e mai ușor să lucrezi cu un fundal pastelat – multe fonduri închise pentru text sunt ușor de citit pe fundal deschis – ele pot fi folosite și în alte moduri.

Mulți designeri par să fie trăgând palete de culori din aceste imagini. Sau este invers? Oricum ar fi, imagine și potrivirea fotografie cu pasteluri palete poate fi o combinație izbitoare care a stabilit un ton mai moale, cum ar fi site-ul de mai jos pentru The Bridal Planner. Infinity Foods utilizează o tehnică similară, asocierea neutrii pastel cu imagini care au o temă de culoare similară.

Alti designeri folosesc palete de culori mai puțin saturate ca un nou să ia cu privire la tendințele pe care unii ar putea argumenta să fie prea des folosit. Rentberry folosește o paletă de distracție, cu un stil distinct de material. Ceea ce face cu adevărat designul pop este că funcționează și arată la fel cum v-ați aștepta, dar culoarea aproape te face să faci un dublu-take. Acest element de surpriză mic este un bonus distractiv pentru utilizatori. Și o modalitate ușoară pentru designeri de a face un semn pe un design estetic, care este prea comun.

 

 

Wepixel

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed

} /* ]]> */